Història

Forn de Pa i Pastisseria Cardona és una empresa familiar centenària, fundada per en Pau Cardona Rigol l’any 1885.

La història del comerç català no està feta de focs d’artifici, si no de la il·lusió i l’esperit de servei. Obrir la porta de la botiga cada dia, just quan el pa s’acaba de coure i l’olor que surt del forn perfuma el carrer, forja una manera de ser. És un pas generacional centenari fet de dies i hores ben aprofitades.

1885

Pau Cardona i Rigol, fill d’uns humils jornalers de la Casa Cremada de Corbera, obre un forn a l’antiga casa de cal cafeter, dos anys després d’haver après l’ofici de forner a Molins de Rei. Aquest mateix any neix el seu fill Pau Cardona i Planas.

1896

Compra una finca a l’avinguda de Catalunya que tenia un pou d’aigua. Això els va permetre fer un pas endavant, doncs fins aleshores havien de carregar l’aigua de la font amb barrals. A l’entrada de la casa hi van fer la botiga que serà coneguda com “el forn de les escales”.

1913

Neix Josep Cardona i Cañellas, en Pepet, fill de Pau Cardona i Llúcia Cañellas.

1918

La llum arriba a Corbera. Aquest progrés tècnic va permetre elaborar les primeres peces de pastisseria i la compra de la primera màquina de pastar, anomenada “La Perfecta”, als Tallers Jové de Barcelona i al mateix temps van desaparèixer els llums de carburo.

1926

Compren la casa del costat amb la intenció d’ampliar el forn i la botiga. Cinc mesos més tard, però, mor Pau Cardona i Planas a l’edat de 41 anys.

1928

Mor el fundador, Pau Cardona i Rigol. En Pepet i la seva mare Llúcia, es posen al capdavant de la feina i seran els encarregats d’elaborar el pa. Són uns anys de tristesa i dificultats.

1936

Esclata la guerra civil i en Pepet és mobilitzat.

1939

la fi de la guerra civil va comportar l’establiment d’una economia dirigida. El nou règim va distribuir unes cartilles familiars que portaven uns cupons necessaris per a aconseguir tots els aliments bàsics.

1942

L’activitat de pastisseria es reincorpora a l’empresa.

1944

En Pepet Cardona contrau matrimoni amb Assumpció Bonsfills, filla de Freixinet de Riner (Solsonès).

1945

Neix Josep Cardona i Bonsfills.

1952

Fi del règim de racionament del pa.

1958

En Josep Cardona i Bonsfills acaba els estudis de comerç i comença a treballar de forner i pastisser.

1970

En Josep Cardona contrau matrimoni amb Maria Teresa Alari i Girbau, filla de Molins de rei

1973

L’elaboració de pa i pastisseria es trasllada als nous obradors del Passatge de l’Església

1976

S’inaugura la nova botiga del carrer de sant Antoni. En Josep entra en contacte amb joves pastissers de la seva generació i estableix una gran relació personal i professional.

1986

S’inaugura la botiga del carrer sant Jordi.

1988

Es remodela la botiga del Passeig dels Arbres.

1990

A la dècada dels 90 s’impulsa l’activitat de pastisseria salada i del servei de catering.

1993

Mor Josep Cardona i Cañellas

1995

Remodelació de la botiga de l’Avinguda de Catalunya.

2007

Àmplia remodelació de la botiga del carrer sant Antoni. Instal·lació d’una bombonera climatitzada i d’un expositor central i un saló de te que obre una nova perspectiva de l’activitat comercial.

Actualment som a la cinquena generació. L’empresa està dirigida per en Josep Cardona Bonsfills i la seva esposa Mª Teresa Alari i els seus fills Sergi, Marc i Jesús.

“La qualitat no és només un símbol de distinció, és també el resultat de les coses ben fetes”